2015. május
Smidéliusz Anikó

2015. MÁJUS – A HÓNAP MŰVÉSZE
Smidéliusz Anikó

Kispesten születtem.

A szép utáni vonzalmam már kiskoromban megmutatkozott. Édesanyám észrevette kézügyességemet, figyelte fejlődésemet, mindenben segített, tanított és dicsérte kis sikereimet. Ez nagyon fontos egy kisgyermek számára, mert önbizalmát fejleszti,  ami kevés van a legtöbb emberben,  pedig ez ösztönzi az előbbre jutást.

Kézimunkák a lakásban, rajzok a húsvéti-karácsonyi üdvözleteken, ruháink megvarrása, batiszt zsebkendők azsúrozása, monogramok a sarkukban mind-mind a szépet jelentették számomra.

Iskoláim elvégzése után épületgépészeti illetve gépészeti tervező lettem. Férjem egy jóeszű, jókezű villamosmérnök, ezermester, akitől művészet utáni érdeklődésem támogatást és segítséget kap. Ő 3 éve farag, és kiállításokon vesz részt.

A színek utáni visszavonhatatlan vágyamat a festészet iránt 2005-ben néhány tubus olajfesték és némi biztatás indította el. Művésztanárok által vezetett képzéseken veszek részt azóta is. Jártam a Csilibe Kassay Károly művésztanárhoz, és a Budapesti Művelődési Központban Fiók László művész egyengette tudásom. Most a Gyáli Önképző Körben Karizs János szobrászművész, Vecsésen a Művészkörben Görög Béla festőművész, a Dunaharaszti Művészbarátok Körében pedig Sós Gyula művésztanár instrukcióit követem.

Önálló kiállításaim voltak már a Kispesti Kaszinóban, a Kispesti Szabó Ervin Könyvtárban, az Aranyház Somna Kuno Kher Székházban, a VIII. kerületi Vasas Művészegyüttes Alapítvány Galériájában, valamint Gyálon az Arany János Kultúrházban.

 

Dunaharasztin részt vettem a 2013-as és 2014-es festőversenyeken, ahol második illetve harmadik helyezést értem el.

  1. májusában a Városi Könyvtár Mini Galériájába várom szeretettel a művészetbarátokat, ahol több festményemet is bemutatom önálló kiállítás keretében.

Kívánom, hogy alkotásaim a nézőkben a boldogság érzetét keltsék életre!

Leave a Reply

*