2015. február
Surányi Rozália

2015. FEBRUÁR
Dr. Surányi Rozália

Gyermekkorom óta különös vonzalmat érzek a művészetek iránt. Szerettem azokat a tevékenységeket, amihez szükség volt a kézügyességre: rajzolás, festés, hímzés, varrás, stb. A rajz és festés iránti vonzódásom tovább erősítette bennem rajztanárom Havasi István, aki az általános iskolában megismertetett a színek és formák világával.

Óvónőnek készültem, de a kollégiumi férőhely hiánya miatt más vizekre kellett eveznem, így kerültem a Rudas László Közgazdasági Szakközépiskolába, ahol nagy szomorúságomra nem volt rajzóra. Ennek ellenére szívesen festegettem és rajzolgattam csak úgy magamnak.

Az iskolában és a munkahelyemen is sokszor előfordult, hogy plakátokat, valamint műszaki rajzokat kellett tustintával különleges betűkkel feliratozni, amelyeket nagyon élveztem. A tanulmányaim mellett csak minimális időt tudtam a festészetnek szentelni. Leginkább a vizsgaidőszak után volt időm egy kicsit festegetni, ami pozitívan hatott a tanulmányaimra, ugyanis teljesen feltudtam töltődni. Nagy boldogság árasztotta el a lelkem, hogy képeimmel családtagjaimnak is örömet tudtam szerezni.

Az iskoláim elvégzése után 2013-ban rátaláltam Simon M. Veronika festőművésznőre, akivel elkezdtük az Ő általa alapított SMV 2000 Festőtanodában a közös munkát, ami jelenleg is tart. Ő egy fantasztikus ember és egyben kiváló tanítómester is, a tanórák minden egyes percét élvezem.  Eddig négy egyéni és öt csoportos kiállításom volt.

Bár a férjemmel és két felnőtt gyermekemmel együtt Ócsán élek, a gazdálkodás és szervezéstudományok doktoraként 2012 óta Dunaharasztin dolgozom: könyvelés, adótanácsadás, könyvvizsgálat, kontrolling szolgáltatások ügyvezetését látom el, valamint gazdasági igazgatói pozíciót is betöltök.

A Városi Könyvtár Mini Galériájában február hónapban mutatom be képeimet, amelyek olaj- és akrilfestékkel, pasztellceruzával, krétával, paverpol anyaggal készültek. A kiállításomra mindenkit szeretettel várok!

Leave a Reply

*