2014. március
Simon Mária Veronika

2014. MÁRCIUS – A HÓNAP KIÁLLÍTÁSA
Simon Mária Veronika
festőművész

KUNST MEISTER (Leonardo Kunst Akademie, Salzburg 2006 – 2009) festőművész vagyok. Több mint 600 kiállításom volt már, ezzel “Magyar rekorder” lettem. Néhány a külföldiek közül: Bécs, Pozsony, Kolozsvár, Párizs, London, New York, Köln, Bázel, Kairó, Szimferopol, Nagyvárad, Kijev, Los Angeles, Varsó, Beregszász, Gyergyószentmiklós, Galánta, Szatmárnémeti, Jalta-Alusta, Aachen…Közel 550 festményemet adtam át 18 ország 230 közintézményének. Alkotásaim megtalálhatók a Vatikánban, Budapesten a Parlamentben, a Nemzeti Galériában, New Yorkban a Kormányzói Hivatalban, Los Angelesben az United Magyar House-ban, de jelentős a 10 főoltár képem is, ebből egy Debrecenben van.

A festészetet az SMV “Special Method Version” módszerrel tanítom az irányításom alatt álló „SMV 2000 Festőtanoda” kurzusain több városban. Foglalkozásokat vezetek a budapesti Művészellátó Stúdiójában és a Benczúr Műhelyben.
Társadalmi munkáimból néhány: 150 kötetet illusztráltam, mintegy 50 alkotótábort vezettem, az Országos Cserhát-Batsányi Művészkör művészeti vezetője,- az Országos Táncsics Művészkör Festőtagozatának vezetője, a Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkör kurátora és alapító tagja, a Tóth Ede Művészkör alelnöke, a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend parancsnoka, művészeti nagykövete, a Móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend nagykövete, a Noé-Hegyi Szent István Borrend jószolgálati nagykövete és további 4 Borrend tiszteletbeli lovagja vagyok.
Budapesten és Székesfehérváron 5 galériában szervezem művésztársaim kiállításait.
Munkásságomat sokszorosan díjazták, számos lexikonban szerepelek. A Székesfehérvári-, a Veszprém megyei Ki Kicsodában, az Európai Művészeti Zseblexikonban, a svájci szerkesztésű országos „Who is who”- ban és a Pedagógus Lexikonban, továbbá felkérést kaptam a SAUR világlexikonban való szereplésre is.
A Dunaharaszti Városi Könyvtár Mini Galériájában március végéig mutatom be válogatott alkotásaim, melyre szeretettel várom az érdeklődő közönséget.

Leave a Reply

*