2013. január
Ambrus Ferenc

2013. JANUÁR – A HÓNAP KIÁLLÍTÁSA
Ambrus Ferenc
festmények

Hosszú évek, évtizedek óta Dunaharasztin élek. Sokan tudják rólam, hogy nagyon szeretek festeni. 20 éves korom óta foglalkozom képzőművészettel, Pesterzsébeten a “Csili Képzőművész Kör” tagja lettem, ahol nagyon sokat tanultam akkori mestereimtől. Már a 70-es évektől számtalan képet festettem külföldi megrendelésre a Képcsarnok Vállalaton keresztül. Képeim eljutottak Ausztriába, Németországba és Kanadába is.

Életem során nagyon sok közös és önálló kiállításom is volt már, nem csak itthon, hanem külföldön is. Dunaharasztin a Városi Könyvtár és a József Attila Művelődési Ház 2002-ben mutatta be festményeimet. 1982-ben “Közművelődésért” díszplakettel és miniszteri dicsérettel jutalmazták alkotómunkámat.

Példaképeim a nagy klasszikusok, közülük is elsősorban Markó Károly, Mészöly Géza és Lotz Károly. Nagyon vonzódom a természeti képek felé, alföldi tájakat és életképeket szeretek festeni. Csendéleteim közül a napraforgók és a pipacsok a kedvenc témáim, de festettem már sziklás hegyeket és az Alpok zuhatagos vízeséseit is. Az évek során már portréfestéssel is próbálkoztam, nagy sikert aratva.

Festményeimet január közepétől egy hónapon keresztül mutatom be most Dunaharaszti művészetkedvelő közönségének a Városi Könyvtár Mini Galériájában. Szeretettel várom barátaimat, ismerőseimet a kiállítás megtekintésére.

Leave a Reply

*