2012. október
Vargáné Hunya Katalin és Némethné Hunya Gabriella

2012. OKTÓBER – A HÓNAP ALKOTÓI
Vargáné Hunya Katalin és
Némethné Hunya Gabriella

Lánytestvérek lévén mindig jelen volt az életünkben a kézimunkázás. Ez a mi hobbink. Nagymamánk csodálatos hímzéseit máig nagy becsben tartjuk Versenyekre is rendszeresen  járt velük. Talán részben ezért is szerettük meg ennyire a hímzést, mert őt mindig hímezni láttuk, amikor meglátogattuk a nyári szünetekben Szerencsen.
Persze mindig Kati volt az első a különböző technikák alkalmazásában, én meg a hugaként ugyancsak kedvet kaptam hozzá. Az is igaz, hogy ma már szebbnél-szebb dolgokat lehet készíteni, nagy divatja lett ennek a szabadidős tevékenységnek.
Egy-egy nagyobb kép elkészítése bizony sok időbe és sok ezer öltésbe kerül, így bármennyire szeretnénk, minden megálmodott gyönyörűséget nem lehet kivarrni. Készítettünk már gobelin és keresztszemes, illetve ezek ötvözésével készült képet, terítőt, futót, konyharuhát, képeslapot, párnát, törölközőt.
Ezeket az alkotásainkat szeretnénk most bemutatni az elkövetkező egy hónapban a kézimunkázást szerető dunaharaszti nagyközönségnek a Városi Könyvtár Mini Galériájában.

Leave a Reply

*