2012. február
Bálint Tünde

2012. FEBRUÁR – A HÓNAP MŰVÉSZE
Bálint Tünde

27 éves vagyok, kis megszakítással mindig Dunaharasztin éltem. Informatikusnak készültem, de   hamar rá kellett jönnöm, hogy a reáltárgyak távol állnak tőlem, és sokkal szívesebben alkotok. Egy ideig kerestem az önmegvalósítás lehetőségét, melyre végül az egyetemi csoporttársaim hívták fel a figyelmemet. Így hát a vicces-ironikus fotós evolúció legalsó lépcsőjét, a mobiltelefont sem hagytam ki, és hamarosan az első fizetésemből vettem is egy kis kompakt gépet. Pár évig kielégítette az igényeimet, de amikor már művészibb képeket szerettem volna készíteni, akkor megfogalmazódott bennem egy egészen másfajta úticél, és akkor már tudtam, hogy én bizony fotózni szeretnék.

Az első komolyabb fényképezőgépemet 2009-ben vásároltam meg, majd autodidakta módon tanulgattam a fotózás csínját-bínját. Tavaly a FotoArt Fotósiskola hallgatója voltam, az alaptanfolyamot és egy Photoshop tanfolyamot végeztem el náluk. Rengeteg új és hasznos tudást gyűjtöttem az oktatóktól, akik maximális lelkesedéssel és odaadással adták át nekünk hallgatóknak a tudásuk javát – ezúton is köszönet ezért nekik!

A későbbiekben szeretnék komolyabban is a fényképezéssel foglalkozni, szeretném, ha a hobbim a munkám is lenne egyben. Elsősorban emberekkel szeretek foglalkozni, a modell-, esküvő- és divatfotózás érdekel igazán, de szívesen járom a városokat és a természetben is meglelem a kedvenc témáimat, legyen szó tájképekről, vagy makró felvételekről.
Eddigi munkáim során dolgoztam esküvőkön és fényképeztem ékszereket, de a kismamafotózás volt életem legnehezebb feladata és egyben a legkedvesebb is. Egyik barátnőmről készült képem és egy Duna-parton készített tájképem szerepelt már kiállításon a budapesti Hunguest Hotel Platánus konferenciatermében is.

Fotósként úgy gondolom, hogy minden pillanat egyszeri és megismételhetetlen, mindenben ott rejlik valami igazán gyönyörű, amit érdemes megörökíteni. A legegyszerűbb témákban is megvan a csoda, csak meg kell tudni látni. A fényképész attól művész, hogy meglátja és másokkal is megláttatja ezt – a saját személyiségén keresztül – mert a rohanó hétköznapokban sokaknak nincs erre idejük, lehetőségük. A legtöbben elmennek egy-egy kis csoda mellett, pedig ha figyelnék a környezetüket, sokkal több ajándékot kapnának tőle, mint valaha is gondolták. Egy kis virág, egy kövek közt sarjadó élet, egy gyönyörű napfelkelte, egy borús nap a város felett – mind olyan erővel tud hatni az érzékekre, akár csak egy fénykép alapján is, hogy hatással lehet az egész napunkra is akár.
Az én küldetésem tehát megörökíteni az egyszeri és megismételhetetlen pillanatot: a békét, a szeretetet, a szépséget, de ugyanúgy a feszültséget, a romlást, vagy épp a szenvedést.

Mottóm: Minden egyszerű dologban ott van a csoda, csak meg kell találni a módját annak, hogy megláthasd! Ha pedig megláttad, miért ne örökítenéd meg, hogy osztozhasson veled a csodában más is?

Képeimet egy hónapon keresztül megtekinthetik az érdeklődők a Városi Könyvtár Mini Galériájában.

Eldaphoto Facebook oldal
Eldaphoto Blog

Leave a Reply

*