2011. október
Kettererné Bauer Mónika

2011. OKTÓBER – A HÓNAP MŰVÉSZE
Kettererné Bauer Mónika

Egy történettel szeretnék bemutatkozni.
A hétköznapok olykor zűrzavaros etűdjei elől a dunaharaszti holtág vadregényes partjára menekülve festegettem, akvarelleztem egy nyári délután. A víz alig hullámzott, szinte tükörsima volt, a fények pedig gyönyörűek. A nap lassan lebukott, a színek egyre melegebbek lettek.
A sétányon jönnek-mennek fiatalok, öregek, családok. Egy pici lány biciklivel apja kíséretében közeledik felém. Megáll. Tekintete fürkésző, bátor. Hozzám lép. Kíváncsian néz, ahogy festek. Beszélgetünk, félbehagyom a képem, kezébe adok egy ecsetet és egy papírt. Elkezdünk játszani a vízzel és a festékkel, színes foltokat varázsolunk a papírra… Nagyon tetszik neki.
– Érdemes manapság festéssel foglalkozni? – hangzik el a kérdés az apukától.
– Igen! – vágom rá rögtön.
– A festés megtanít kreatívan gondolkodni, amit az élet más területein is kamatoztathat az ember.
Hetekkel később újra összefutunk a Dunánál. A pici leányka, Zoé kérdőre von, miért nem voltam ott máskor is, mert üres volt a „Mónika mólója”? Ennél nagyobb kitüntetést nem is kaphattam volna. Köszönöm.
Olyan nekem a festés, mint egy kikötő. Ide mindig visszatérek megpihenni. Duna-parti akvarellképeim híven tükrözik ezt. A festés lendület, játék a színekkel, a fényekkel. Nem a tájat, hanem a benyomást adják vissza.
Remélem, képeim meggyőznek erről mindenkit, akik eljönnek és megnézik azokat a dunaharaszti Városi Könyvtár Mini Galériájában.

Leave a Reply

*