2010. március
Hajdu Andrea

2010. MÁRCIUS – A HÓNAP MŰVÉSZE
HAJDÚ ANDREA
selyemmandalák

2006-ban kezdtem el a lelkem egészségével foglalkozni, a harmonikus örömteli élet építgetésével. Az elmúlt négy évben sok gyógyító és segítő lehetőséget ismertem és tanultam meg. Tanulmányaim során jutottam el a selyemfestéshez. Egy rendezvényen ismertem meg Csizmadia Klára műveit, és szerelem lett az első látásra a selyemmel. Teljesen egyedül fogtam hozzá a selyemfestéshez, megvettem a kellékeket, és több-kevesebb sikerrel, de örömmel festettem a barátaimnak. Egyre jobban dolgozott bennem a vágy, hogy szebb alkotások kerüljenek ki a kezeim közül, így beiratkoztam egy selyemfestő tanfolyamra, ahol hiányzó tudásom a helyére került Bozó Liza selyemfestő segítségével.

A selyemfestésben egy varázslatos dolgot ismerhettem meg, újra gyermek lettem. Az anyag adta csodás lehetőségek és színek játéka tele van újabb és újabb lehetőségekkel. Amikor festek, teljesen elmélyülök az alkotásban, kikapcsolom a negatív energiát. A jobb és a bal agyfélteke egyensúlyba kerül, és én a belső csendemből alkotok.

A selyemfestésben rengeteg lehetőség és technika létezik, hozzám a mandala festés került legközelebb. A mandala festés a teljesség, a belső egyensúly, az egészség és az erő felismerésén keresztül tud bennünket megnyugtatni, ellazítani, kreatív energiánkat mozgósítani és gyógyítani. A csodálatos formák és színek világa pedig segítenek kifejezni önmagunkat és megélni érzéseinket. Én saját magam tervezem, és festem meg a mandalákat belső sugallatok, megérzések alapján. Minden mandala egy rész belőlem, érzéseimből. Legnagyobb kihívás számomra a személyes mandala elkészítése. Érdekes dolog megfigyelni azt is, hogy mennyire tudok ráhangolódni a másik emberre, mennyire hat rá a saját mandalája, amit elkészítek neki a születési adatai alapján.

Tudásomat folyamatosan fejlesztem. Budapesten tagja vagyok egy selyemfestő csoportnak, ahol egymás munkáját segítjük tapasztalatokkal, élményekkel. Közös kiállításokat szervezünk. Csodálatos érzés, hogy mi egymást támogatjuk, és nem rivalizálunk.
Szívből ajánlom mindenkinek a selyemfestést, mert kikapcsol, előcsalogatja az emberben mélyen szunnyadó tehetséget, fejleszti a kreativitást, és ráadásul elrepít egy olyan világba, ahol a csodák valóra válhatnak.

Képeim itt Dunaharasztin a Caminó Panzióban és a Csillagfény Gyógyközpontban is megtekinthetők. Ez utóbbiban létrehoztunk egy Csillagfény Selyemfestő Kört, ahol minden második hét péntekjén összegyűlünk, és átadom tudásom mindazoknak, akik meg szeretnék élni kreatív énjüket.

Most egy hónapig Dunaharaszti közönségének a Városi Könyvtár Minigalériájában mutatom be legszebb mandaláimat. Szeretettel várom Önöket!

Leave a Reply

*