2010. december
Lövészné Nagy Erzsébet

2010. DECEMBER – A HÓNAP MŰVÉSZE
LÖVÉSZNÉ NAGY ERZSÉBET
festőművész

1981-ben születtem Budapesten, Kunszentmiklóson nőttem fel, és jelenleg is itt élek. A rajz, a festészet szeretete gyermekkorom óta bennem van, és lassan a művészet iránti vonzalom alkotó emberré érlelt.

1997-től 1999-ig a gimnáziummal párhuzamosan a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola diákja voltam. 2001-ben alkalmazott grafikusként végeztem Egerben, majd 2005-ben a SZTE-JGYTFK matematika-rajz szakán szereztem tanári diplomát. 2006 óta a kunszentmiklósi Virágh Gedeon Szakközép- és Szakiskola tanáraként dolgozom. Jelenleg az SZIE-YMMFK építészmérnök hallgatója vagyok, de tanulmányaimat Nimród fiam születése miatt elhalasztottam.

A természet szépsége mindig lenyűgözött. A tájban rejlő csend és béke, vagy ennek ellentéte, a partot pusztító hullámok, hófúvás, szélvihar számomra egyaránt harmóniát alkot. A színek gazdagsága, az árnyék és fény játéka, ami a leginkább megihlet. Alkotásaim témáit a hétköznapi élet adja, a legegyszerűbb dolgokban keresem a fantáziát és a kihívást.

Szívesen dolgozom szénnel, tussal, temperával vagy akrillal, de az akvarell áll hozzám a legközelebb. Ez a technika számomra a lényeglátás próbája, kísérlet, hogy néhány vonal a teljesség illúzióját keltse.

Képeim egy hónapig most megtekinthetők lesznek a Városi Könyvtár Minigalériájában.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várok.

Leave a Reply

*