2008. május
Nyitott szemmel fotópályázat

2008. MÁJUS – A HÓNAP KIÁLLÍTÁSA
a „Nyitott szemmel” diák-fotópályázat
résztvevői

1

Szadai Roland

1

Takács Evelin

1

Tuboly Roland

1

Szabó Zsófia

1

Zorkóczy Orsolya

1

Markovics Alexandra

Dunaharaszti város Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága nemrég fotópályázatot írt ki dunaharaszti diákok számára. A pályázati felhívásban megfogalmazták, hogy  Dunaharaszti város szép helyeiről, értékeiről készített digitális vagy papírkép fotókat várnak a fiataloktól.
A pályázati határidő lejárt. Az eredményhirdetés lezajlott.
13 tanuló pályázott fejenként 5 képpel. Takács Evelin első, Tuboly Rolandmásodik, Zorkóczy Orsolya harmadik helyezést ért el a versenyben az 5-8. évfolyamosok között. Résztvevők voltak még szép képeikkel: Bakó Emese, Vallner Adrienn, Buday Enikő, Bauer Bence, Miskolci Petra és Slezák Nikolett.
A másik korcsoportban, a 9-13. évfolyamosok között Szadai Roland nyert első, Szabó Zsófia második, Markovics Alexandra harmadik helyezést. A versenyben még Lókucza Tamás vett részt.
Az önkormányzat értékes digitális fényképezőgépekkel jutalmazta a helyezetteket, melyeket ünnepélyes körülmények között Dr. Szalay László polgármester és Hajdú Zsolt az Oktatási Bizottság elnöke adott át a nyerteseknek.
Szakmai zsűri értékelte a jeligésen beküldött alkotásokat Véleményük az volt, hogy igen magas színvonalú fotókat készítettek a gyerekek. Némelyik már a profizmus határát súrolja. És ez igaz is. Nagyszerű látásmódú és technikájú képek születtek, amelyekből most válogatva mutatunk be húsz alkotást a Városi Könyvtár Minigalériájában.
Jöjjenek el a könyvtárba, és nézzék meg Önök is, hogy hogyan látják a haraszti fiatalok a mi városunkat, mit látnak értékelhető szépnek, látványosságnak, természeti csodának. Ígérem, hogy igazi élményben lesz részük.

Leave a Reply

*