2007. december
Bárka alkotócsoport

2007. DECEMBER – A HÓNAP KIÁLLÍTÁSA
A BÁRKA MŰHELY ALKOTÓI

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a művészet egy elit csoport fényűzése, holott az alkotás mindannyiunk életének része, kinek jobban, kinek kevésbé.
A kreativitás belső folyamat, amely az ismeretektől és az intelligenciától nem független, de ezeken mégis túllépő alkotó tevékenység. Olyan általános emberi tevékenység, amely sokféle szinten megmutatkozhat. Minden emberre jellemző, így az értelmileg akadályozottsággal élőkre is.
A Bárkában 1997-ben indult el az Alkotó Műhely. A sérült ember számára a művészi kifejezés a kommunikáció fontos eszköze lehet. A Bárka Alkotó Műhelyében kezdettől fogva külön hangsúlyt fektettünk arra, hogy a sérült fiatalok olyan eszközöket kaphassanak a kezükbe, melyek megkönnyítik önkifejezésüket. Az akadályozott emberek élete és alkotása hívja fel a figyelmet arra, hogy az élet több mint képességek összessége és önmagunk megvalósítására való törekvés.
A sérült fiatalok munkái már több helyen kerültek bemutatásra, és nagy örömünkre szolgál, hogy a Dunaharaszti Városi Könyvtár Minigalériájában helyet kaptunk a bemutatkozásra.
Kérjük, jöjjenek minél többen el kiállításunkra, és ismerkedjenek meg a Bárka Műhely fiataljainak alkotásaival.
Várják Önöket:
Bagi Józsi, Juhos Csaba, Kolompár Elvíra, Madarász Ági, Szabó Olgi

Leave a Reply

*