Meseíró pályázat 2012

Meseíró pályázat

Szeptember végén lezárult a „Páfrányok alatt” meseíró-pályázat, melyet a Magyar Népmese Napja alkalmából immár másodszor írt ki gyerekek és felnőttek részére különböző korcsoportos megosztásban a Városi Könyvtár és a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesülete.
32 pályamű érkezett be Kertész Edina írónő mesekezdeményére.
7-10 éves korosztályban pályáztak a legtöbben, tizenöten. Ebben a kategóriában a zsűri döntése alapján Kaminski Rominanyerte el az első díjat, második helyezett Horváth Janka lett, harmadik helyezést pedig megosztva kapott Puzsik Petra ésMonostori Dóra. Különdíjat kaptak Ágics BernadettSzőke Dominik és Kecseti Dávid.
11-14 éves kategóriában a beérkezett 11 db pályázatból első helyezést ért el Gera Anna rendkívül színvonalas meséjével. Így ő nyerte el a fődíjat: Kerekes Anna festőművész gyönyörű olajképét, melyet a művésznő ajándékba adott az eseményhez. Köszönet érte. Második helyezést nyert el Kreisz Dorka, harmadik helyezett pedig Kenéz Antónia lett. Ebben a kategóriában még két különdíjat is kiosztott a zsűri Török Petra és Nagy Tünde részére.
A harmadik 15-18 éves kategóriában összesen három pályázat érkezett, amelyben helyezéseket nem, de különdíjakat adott a zsűri Maraffai Szilvia és Wallner Erzsébet pályázóknak.
A felnőtt kategóriában is sajnos igen kevesen pályáztak, összesen három fő, így itt sem lett hirdetve helyezés. Mindhárom meseíró egy-egy páfrányt kapott ajándékba. Mesekönyv különdíjat kapott a legfiatalabb pályázó, a 6 éves Szamay István is. Valamennyi pályázó kapott emléklapot, a díjazottak pedig oklevelet, valamint a könyvtár és a környezetbarátok értékes ajándékait, könyveket, tollakat, társasjátékokat.
A zsűritagok is élvezettel olvasták a meséket, és a díjkiosztón valamennyien értékelték a pályamunkákat. Köszönet Fodor Árpádné óvódapedagógus zsűrielnöknek, Drscsákné Kerekes Gabriellának a Környezetbarátok Egyesülete elnökének, aki nagyon sok, értékes ajándékot is hozott a díjazottaknak, Kertész Edina meseírónak, Baldauf Myrtill pedagógusnak és Tóth Marianna könyvtári igazgató-helyettesnek, zsűritagoknak.
Az október 4-i díjkiosztó rendkívül jó hangulatban telt a könyvtárban, a pályázók örömmel és sikerélményekkel távoztak. Ez a program az idén is nagy sikerrel zárult. Jövőre is meghirdetjük, hiszen hagyományt kívánunk ebből teremteni, és reméljük, hogy még több gyerek és felnőtt is ír nagyszerű meséket a könyvtári meseíró-pályázatra.

Táborosi Zoltánné
Városi Könyvtár
igazgató

Gera Anna nyertes meséje olvasható ide kattintva!